|
Wydatki 2011
|
|
| WooQash |
Dodany dnia 11-12-2011 18:11
|
![]() Postów: 970 Data rejestracji: 04.04.09 |
Ostatnio jeden z ligowiczów zapytał się mnie jakie s± koszty prowadzenia ligi (serwery, domeny itp). W tym roku monitorowali¶my ligowe przychody i odchody. Na t± chwilę można wła¶ciwie zamkn±ć budżet na rok 2011, gdyż nie planujemy wydatków do końca tego roku. W tym roku (2011) liga wygenerowała wydatek równy 1006,56 zł, za¶ w tym samym okresie przychód (czyli datki od Was) wyniosły nie co ponad 10% wydatków, czyli 118 zł. Od siebie dodam, że jest to ł±czna kwota od zaledwie 3-ch osób. Dla tych bardziej zainteresowanych podajmy szczegółow± rozpiskę wydatków w tym roku - link. Ten rok był bardziej wymagaj±cy finansowo niż poprzednie gdyż na pocz±tku roku wzrósł VAT z 22% do 23% - proszę się nie ¶miać, bo podniosło to ł±czn± sumę o dobre 20zł - a następnie doszedł rachunek za drugi serwer dla serii Porsche. Była to kwota zaledwie 10% wszystkich wydatków, więc, aż tak mocno też to nie nadszarpnęło budżetem. Najbliższy rok (2012) oscyluję w kwotę co najmniej ok. 850 zł: 540 zł za serwer do gry (45*12) + 310 zł za serwer do strony i domeny. Nie wliczamy w t± kwotę póki co żadnych nagród które na pewno się pojawi± m.in. te za sezon 2011, czy ROC. Z wyliczeń które dokonali¶my wynika, że gdyby jedna osoba z ligi raz w roku wsparła nas datkiem ok. 40zł, to sfera budżetowa w lidze była by o niebo lepsza od obecnego stanu. Trzeba przyznać, że kwotę niecałych 900zł rocznie można sporzytkować na inne cele, zwłascza, że My (Dawid i Ja) nie jeste¶my osobami pracuj±cymi i wygenerowanie takich ¶rodków jest nielada wyzwaniem. Liczę, że znajd± się osoby które wezm± sobie do serca ten tekst i uczyni± to co podpowie im serce, my od nikogo - na razie - nie wymuszamy pieniędzy, rozumiemy kryzys i to, że w¶ród nas też s± osoby naszego pokroju, ale raz do roku przynajmniej zrobić co¶ dla ligi by wypadało. Dziękujęmy. ![]() |
|
|
|
| talib |
Dodany dnia 18-12-2011 21:30
|
![]() Postów: 2 Data rejestracji: 14.02.11 |
sory ze tak z sie tu wzialem i komentuje, ale jak przeczytalem o... "odchodach" xd |
|
|
|
| program |
Dodany dnia 18-12-2011 21:34
|
![]() Postów: 72 Data rejestracji: 11.05.10 |
Ja postaram się przesłać w styczniu lub lutym jak±¶ kwotę. Po urodzinkach będzie to kasa od babci pójdzie na ligę ;) |
|
|
|
| Kozer |
Dodany dnia 18-12-2011 21:37
|
![]() Postów: 534 Data rejestracji: 20.04.10 |
Ja się od zawsze noszę z wpłat±, ale do momentu gdy zacznę pracę nie będe mógł sobie chyba pozwolić na wsparcie ligi :/ |
|
|
|
| PrzejdĽ do forum: |
| Dodaj do: |
|
| Adres: | |
| Na forum: | |
| HTML: |